Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ημερολόγιο: 5-12-2013 Συμμετοχή στην εκδήλωση «Εθέλοντας και γράφοντας»

Ημερολόγιο: 5-12-2013

Οι «Μαθητές εν δράσει» συμμετείχαμε στην εκδήλωση «Εθέλοντας και γράφοντας», που διοργανώνει το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Thess Δίκτυο), καταθέτοντας το κείμενό μας σήμερα το μεσημέρι στην Αριστοτέλους. Το κείμενο που καταθέσαμε είναι το εξής:

Νικηφόρος Βρεττάκος , Μαζεύω τὰ πεσμένα στάχια
Μαζεύω τὰ πεσμένα στάχια νὰ σοῦ στείλω λίγο ψωμί,
μαζεύω μὲ τὸ σπασμένο χέρι μου ὅ,τι ἔμεινε ἀπ᾿ τὸν ἥλιο
νὰ σοῦ τὸ στείλω νὰ ντυθεῖς. Ἔμαθα πὼς κρυώνεις.
Τὴν πράσινή σου φορεσιὰ νὰ τὴν φορέσεις τὴν Λαμπρή!
Θὰ τρέξουν μ᾿ ἄνθη τὰ παιδιά.Θὰ βγοῦν τὰ περιστέρια,
κ᾿ ἡ μάνα σου μὲ μιὰ ποδιά, πλατιά, γεμάτη ἀγάπη!
Πάρε ὅποιο δρόμο, ὅποια κορφή, ρώτα ὅποιο δένδρο θέλεις
Μ᾿ ἀκοῦς; Οἱ δρόμοι ὅλης της γῆς βγαίνουνε στὴν καρδιά μου!
Μὴν ξεχαστεῖς κοιτάζοντας τὸ φῶς. Τ᾿ ἀκοῦς;... Νἀρθεῖς!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Μαθητές και μαθήτριες (κυρίως μαθήτριες, για να λέμε την αλήθεια) από πέντε σχολεία της Θεσσαλονίκης (Άαα! Έχουμε μαζί μας και δυο καθηγήτριες του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης)
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη, 14.30 μ.μ.- 16.00 μ.μ., στο 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και προετοιμάζουμε μικρές παρεμβατικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αυτή τη στιγμή «τρέχουν» δύο δράσεις κυρίως, η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η δραματοποίηση παραμυθιού που θα «ταξιδέψει» μαζί με την ομάδα μας σε παιδιατρικές κλινικές και ιδρύματα με μικρά παιδιά της Θεσσαλονίκης.
ΓΙΑΤΙ: Γιατί πιστεύουμε στην αξία της αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, στην ανιδιοτελή προσφορά, στην αγάπη! Γιατί περνάμε όμορφα όλοι μαζί! Γιατί είναι κουραστικό να ασχολείσαι συνέχεια με τον εαυτό σου! Και είναι τόσο, μα τόσο «θεραπευτικό» να κοιτάζεις γύρω σου και να δίνεις έστω κι ένα γραμμάριο χαράς σε κάποιον που την έχει ανάγκη! Γιατί η χαρά που παίρνεις εσύ την ίδια στιγμή είναι χίλιες φορές πιο βαριά!
ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ: Να προλάβουμε, να προλάβουμε, να προλάβουμε! Όσο γίνεται πιο πολλἐς δράσεις, πιο πολλές συναντήσεις, πιο πολλά γέλια και συγκινήσεις. Να αξιωθούμε να δώσουμε και να πάρουμε!
ΤΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ: Να γίνει ο εθελοντισμός τρόπος ζωής για όλον τον κόσμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου